Ketjun presidentin avauspuhe

huhti 30, 2018 | 2018

"

Hei vaan kaikille Leijona faneille!

Aivan ensimmäisenä ONNEA PIKKULEIJONAT!!! Aivan mahtava turnaus! 7 peliä, 7 voittoa! Hienoa peliä alusta loppuun. Olihan vaan sellainen finaali eilen, että huh huh. Draamaa riitti viimeiselle sekunnille saakka. Tuollaista se pelin pitä䬆finaalissa ollakin. Vieläkin kädet hikoaa ja sydän hakkaa. Ketju kiittää ja toivottaa onnea nuorille mestareille¬†urallaan eteenpäin!

Jo perinteeksi muodostunut Witosketjun presidentin avauspuhe avaa virallisesti meidän ketjun osalta kisat näin viisi päivää ennen kiekon tippumista jäähän tällä kertaa Tanskassa. Perinteestähän voidaan puhua kun tämä on toinen kerta ketjun 10 vuotisen historian aikana kun tälläinen kirjoitus julkaistaan. Yritän pitää tämän kirjoituksen mahdollisimman lyhyenä ja ytimekkäänä…siis yritän. En lupaa sitä, mutta katsotaan mitä tästä tulee.

On siis kulunut 10 vuotta siitä kun Witosketju sai virallisesti alkunsa. Se tapahtui lentokoneessa matkalla kohti Kanadaa tuona pronssisena¬†kevään䬆2008. Ensimmäisinä vuosina pidimme blogia kisoista niinkin hienolla sivustolla kuin myspace.¬†Aikanaan sitten saimme¬†värkättyä omat nettisivut ja samalla myös tästä ryhmästä tuli virallisesti RY.¬†Ensimmäisessä blogissa asian ytimessä oli KTM ja hänen veritulppariskins䬆sekä tukisukat pitkällä lentomatkalla kohti Kanadaa. KTM tarkoittaa ketjumme jäsentä joka päätyi erinäisten sattumusten kautta Radio Rockin Kotoo Töihin Mieheksi. Nuo kisat 10 vuotta sitten olivat itselleni kolmannet ja ensimmäiset jotka olin paikanpäällä alusta loppuun. Niissä kisoissa tutustuin suurimpaan osaan tässä ryhmässä tällä hetkell䬆mukana oleviin. Kuten mikä tahansa joukkue niin myös ketjummekin on muuttunut näiden vuosien aikana. Porukkaa on lähtenyt pois ja¬†valittu tilalle lisää. Muutoksen on kokenut myös Witosketju Kiittää lakana. Tänä vuonna katsomossa näkyy uusi lakana lähes¬†samoin tekstein. Paljon kyselty lakana lakana saattaa myös tehdä paluun katsomoon‚Ķsikäli jos löydän sen tuolta kaappieni syövereistä ja saan¬†mahdutettua sen rajalliseen moottoripyörän säilytysjärjestelmään.

Moni on kysellyt ja ihmetellytkin meidän ketjun toimintaa miten me jaksamme kannustaa Leijonia vuodesta toiseen maailman eri kolkissa. Jokaisella meistä asuu iso leijona sydämessä ja rakkaus tätä hienoa lajia kohtaan. Miksi näihin reissuihin jaksaa lähteä vuodesta toiseen on myös se, että näkee tuttuja niin suomesta kuin muistakin maista. Ilman näitä reissuja olisi kaveripiirini huomattavasti pienempi. Kavereita on tullut vuosien varrella lisää lukematon määrä. Olen varma, ett䬆uusia kavereita¬†tulee tälläkin reissulla lisää. Los Spurgos, Viittamies, Lehmäpojat, Stavangerin Simppa, Tsekkipoika¬†Wili, 300 sillan Markkanen, MC Kärpät…vain muutamia kavereita¬†ketjun ulkopuolelta¬†tässä luetellakseni.

Jokaisella meist䬆on joku syy miksi juuri jääkiekko ja Leijonat on se tärkein joukkue jota jaksaa kannattaa niin huonoina kuin hyvinäkin aikoina. Eikä nyt puhuta pelkästään A-maajoukkueen kannattamisesta¬†vaan¬†kaikista¬†Leijona joukkueista niin naisista kuin nuoristakin.¬†Itselläni kipinä syttyi tähän lajiin ja joukkueeseen 90-luvun alkupuolella. Isäni vei minut ensimmäistä kertaa lätkämatsiin minun ollessa 5-6 vuotias. Eikä ollut ihan mikä tahansa lätkämatsi vaan itse Suomi – Kanada ja ottelu pelattiin Niiralan Montussa Kuopiossa. Muistan tuon päivän ja sen pelin yllättävänkin tarkasti vaikka aikaa on kulunut reilusti yli 25 vuotta. Suomi voitti 6-3 ja suuri idolini Markus Ketterer pelasi maalissa. D-katsomon puupenkeillä istuin isäni sylissä. Luulin ennen peliä että maalin tullessa yleisö vaan taputtaa istuen paikallaan. No ei muuten istunut porukka paikallaan!¬†Kuusi kertaa ottelun aikana lentäessäni isäni¬†sylistä pari riviä alemmas totesin että seuraavan kerran haluan oman paikan. Tosin pari riviä alemmas voi lentää ilman, että istuu kenenkään sylissä. Onneksi Halifaxin jäähallissa oli vuonna 2008 erittäin pehmeät penkit kun Sami Lepistö ratkaisi puolivälierä pelin USA:ta vastaan jatkoajalla. Muutama rivi tuli tipahdettua alaspäin tuon maalin syntyessä.

Ei nämä reissut ole pelkästään pelien katsomista ja kavereiden kanssa hengailua. Kisamatkat itsessään¬†ovat avanneet ovet lukemattomiin sellaisiin paikkoihin ja maihin¬†minne ei tulisi mielenkään muuten lähteä käymään. Esimerkkinä nyt otetaan Valko-Venäjä. Ei varmasti se maa jonne lähtisi noin vaan käymään. Khatyn, Kölnin KGB-museo, Auschwitch¬†esimerkkeinä kulttuuri osuudesta matkoilla.¬†Matkailu ja jääkiekko avartaa maailmankatsomusta erittäin hyvin. Useampana vuonna Jamin kanssa ollaan matkaa taitettu moottoripyörillä. Eikä tämä vuosi siitä poikkeusta tee. Poikkeuksen tekee se, että Jamikin on saanut hommattua itselleen oikean moottoripyörän vuosien taistelun jälkeen. Yamaha on vihdoin vaihtunut Hondaan joten siltä(kin) osin on homma kunnossa.

Jamin kanssa matkamme kohti Herningiä alkaa 2.5. kello 12:00 jolloin kokoonnumme Juvalle. Siitä matkamme jatkuu Naantaliin. Laivalla yli Kapellskäriin. Yö laivalla ja matka jatkuu aamulla kohti Göteborgia. Kun nyt ruotsin poikki ajetaan niin täytyyhän sitä matkalla käydä katsomassa se ainut hyvä asia mitä ruotsin maassa on ikinä valmistettu. Saab ja Trollhättanin automuseo sattuu mukavasti matkamme varrelle. Göteborgiin yöksi ja perjantai aamuna lautalla Frederikshavniin. Sitten pitäisi illalla kohteessa nimeltä Kiba…jotain. Vaikka viime talvena kävin kansalaisopiston tanskankielen peruskurssin en osaa kirjoittaa kyseisen paikan nimeä joka sijaitsee noin 20 km Herningin eteläpuolella. Tosin lopetin kurssin ensimmäisen tunnin jälkeen kun sain perusteet kyseisen kielen puhumiseen. Ihmettelinkin hieman miksi kurssille ei ostettu mitään kirjaa vaan mukana piti tuoda kaksi nyrkin kokoista perunaa ja kattila. Sanotaanko näin, että kaksi kokonaista tulikuumaa keitettyä perunaa suussa avasi kielen sekä kieleni.

Monenlaisia majoituksia olen matkojeni aikana nähnyt. On ollut hostellia, hotellia ja asuntojakin. Tänä vuonna majoitus on sitten ‚Äúhieman‚Äù erilainen. Pitäisi olla varattuna reilun 160 neliön talo. Miksi sanon että pitäisi olla niin vuosien varrella on sattunut sellaisiakin tapahtumia että kämppä ei ole aivan vastannut sitä kuvaa ja kuvausta mitä on luvattu. Mutta on ollut aivan upeitakin mestoja. Bratislavan kultaisessa keväässä oli fasiliteetit kohdillaan! Ja huolella olikin.

Näiden tarinoiden/jorinoiden päätteeksi lanseeraan KKK projektin avatuksi. Kolmas Kulta Köpiksestä! Jälleen on Leijona joukkue siinä iskussa ja koostumuksessa millä on mahdollisuus voittaa jotain suurta. Valmistavat ottelut ainakin on kulkenut erittäin mallikkaasti. Ketju tukee täysin valmennusjohdon valintoja kisoihin. Meidän tehtävä on kannustaa Leijonia ja olen varma, että jokainen meistä tekee kaikkensa sen eteen että ollemme se extra pelaaja kentällä.

Hyvää vappua kaikille! Seuratkaa matkamme tapahtumia näillä sivuilla, facessa ja twitterissä.

Witosketju Kiittää Kukkos Lassea upeasta maajoukkue urasta! Kiitos Lasse!

  • Witosketjun Presidentti Ile –
Jaa somessa!

witosketjun kumppanit