Alkusarja pakettiin

touko 22, 2024 | Tsekki 2024

"

Alkusarjan pelit menivät Leijonien osalta kuitenkin juuri sen verran hyvin, että jatkopeleihin päästiin. Ainut miinus tässä on se, että meidän pitää matkata Ostravaan. Sinällään siinä ei ole mitään ongelmaa, tuttu paikkahan se on suurimmalle osaa porukkaamme vuodelta 2015, mutta mukavampi olisi ollut viettää koko aika täällä Prahassa. Tunnelma peleissä on ollut varsin mukava ja populaa peleissä on ollut vähintäänkin riittävästi. Zlicinin porukka lähtee matkaan autolla ja mukaan autoon tungetaan myös alakerran Mattsonit. Keskuskaupungin porukka matkaa mukavasti junalla pelipaikoille. Junde hommasi edukkaimmat junaliput mitä tiskiltä vain sai. Vajaa 40 euroa edestakaiseen matkaan tarjoaa mukavan ja eittämättä unohtumattoman matkan eläinvaunussa.

Kulttuuria ja mielenosoituksia

Viimeisimmät päivät pelien välissä ja ennen iltapelejä on mennyt tutustuessa kaupungin kulttuuritarjontaan. TV-tornia, hautausmaita, muistomerkkejä, Prahan linnaa ym… Turisteja on riittänyt kaupungin ahtailla kaduilla aivan tuskanhikeen asti. On oltu kiinalaisen turistiryhmän keskellä täysin omasta vapaasta tahdosta riippumatta. Minkä sille mahtaa, kun noin sata vähintäänkin satavuotiasta kiinalaista piirittää meidät ja pallottelee kuin flipperipalloa. Siitä kun selvittiin niin seuraavaksi, olimmekin jo italialaisessa koululaisryhmässä. Ei kovin paljoa ymmärretty opettajan puheesta, mutta se kuitenkin tajuttiin, että emme olleet kovinkaan tervetulleita siihen porukkaan. Äkäisen opettajan käsimerkit osoittivat kuitenkin lähimmälle terassille, joka oli enemmän kuin tervetullut pysähdys kaiken kokemamme kauheuden jälkeen. Yhteen mielenosoitukseen jouduttiin aivan sattumalta. Rumpuryhmä ja plagaatit oli viritetty tappiinsa, kun noin kolmekymmenpäinen ryhmä marssi edellämme kohti jotain hallintorakennusta. Siinä sitten patsasteltiin ihmeissään, kun paikallinen tv ryhmä kuvasi koko joukkoa. No onpahan tullut nyt senkin asian edestä mieltä osoitettua, toivotaan vaan, että oltiin hyvän asian puolella.

Metro vaihtuu bussiin

Yllättävät ongelmat metrossa saivat meidät vaihtamaan kulkuneuvoksi paikallisbussin. Ajatuksen tasolla bussista näkee enemmän maisemia kuin metrossa mikä toisaalta pitääkin paikkansa. Tosin emme tienneetkään, että Mika Häkkinen ajelee paikallisliikennettä Prahassa nykyään. Ei paljoa pystynyt silmiään auki pitämään, kun vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti.

Turska saa lipun Tanska peliin ja vetää puvun päälle

Turskan lippu sekoilut saivat viimein onnellisen lopun. Turska sai Tanska peliin lipun ensimmäistä kertaa näissä kisoissa niin kuin oli sovittu. Tosin maksu hoitui puvunhousujen taskuista löytyneillä eri maiden valuutoilla. Sekalainen nippu norjan kruunuja, paikallisia kökkeleitä ja euroja sekä yksi Kanadan dollari tuli käteen. Tässä kun on neljä päivää setelinippua selvitelty ja valuuttakursseja tarkasteltu niin hyvin lähelle oikeaa lipun hintaa päästiin. Harvoin Turskaa puku päällä nähdään ja nyt tosin päällä oli vain Norjan kansallispäivän juhlista jääneet housut. Takki on hukassa ja sitä nyt selvitellään Norjan suurlähetystön kanssa, miten takki saadaan palautettua Turskalle.

Witosketju kokoustaa

Vuosikokous pidettiin oikein ”legendaarisessa” tsekkiläisessä ravintolassa. Hooters ravintola tarjosi enemmän silmänruokaa kuin varsinaista vatsan täytettä. No annokset oli ihan ok, mutta maku oli unohtunut keittiöön. Uudeksi presidentiksi valittiin Arvi, varapressana jatkaa Kake ja rahastoa hoitaa Pätkä.

Kohti Ruotsi peliä

Liput saatiin varsin kivuttomasti virallisia reittejä pitkin ja vierekkäiset paikat löytyivät. Lippuja oli vielä aamulla varsin paljon tarjolla. Huomenna sitten nähdään minkälaisen shown Leijonat pistää pystyyn ja kuinka paljon suomalaisia katsomossa on. Toivotaan, että ainakin enemmän kuin ruotsalaisia. Ja vaikka ei olisi niin yhden suhde sataan riittää voittamaan kannustuksessa ruotsalaiset. Ja niin voittaa Leijonatkin jäällä!

Jaa somessa!

witosketjun kumppanit