Pöllölaaksoa ja pettymyksiä prahasta

touko 18, 2024 | Tsekki 2024

"

Pätkä ja Kake esiintyi maikkarin lauantain aamu tv:ssä. Matka taittui pojilta autolla ilman suurempia sekoiluja. Tosin aikainen aamu teki tehtävänsä, Pätkän parta oli kuin kompassi, jonka suunta oli Prahaan ja Kaken silmäpussit valuivat maanvetovoimaista kohti lattiaa. Täytyy antaa isot propsit maikkarin maskeeraajalle, jonka hellän käsittelyn jälkeen pojat näyttivät suhteellisen virkeiltä telkkarissa. Pätkälle partavahaa ja Kakelle kilo meikkiä naamaan niin avot. Haastattelu meni ilman suurempia kommelluksia, vaikka juontajalta oli välillä nimet hukassa. Lämpiössä vastaan tuli Reino Nordin, jonka ensimmäinen kommentti oli ollut, että täällähän on Witosketjun miehiä. Reinon rinnusta komistaa nyt ketjun pinssi. Myös Mörkö oli kätellyt ja pikku muistelut oli pidetty vuoden 2019 kisoihin liittyen. Haastattelun jälkeen suunta oli Pätkällä laivalla kohti länttä ja samalla Kaken kyydillä kolmas haastattelussa ollut Rovaniemen herra vaimoineen oli päässyt keskustaan.

Itävalta ja Kanada peliä

Olimme saaneet aiemmin uutta huutovoimaa katsomoon, kun Mattsonit ja lapinherrat oli saapuneet kaupunkiin. Tosin millään ei voi saada yhteishuutoa kunnolla aikaan, kun paikallisetkin lähtivät Itävallan parisataa päisen kannattajaryhmän rummutuksen mukaan. Ei ole hirveästi apuja tullut paikallisilta näissä peleissä. Sääli sinällään, kun aina kuitenkin me olemme olleet heidän puolellaan, kun heidän peleissään ollaan mukana oltu. Kanada peliin vain Junde sai lipun ja vieläpä virallisia teitä pitkin. Sveitsi peliin kuitenkin saimme liput mikä on enemmän kuin hyvä. Paikalliset eivät mielellään täällä päiväpaketeista lippuja pois myy ja trokarit ovat enemmän tai vähemmän epäluotettavan oloisia. Netissä pyörii, jos vaikka minkälaista lipunmyyjää ja tarinat kertovat epäonnisista kannattajista jotka ovat rahansa menettäneet huijareille. Kokemus on näissä asioissa auttanut ja olemme säästyneet huijauksilta.

Luottoa löytyy Leijoniin, vaikka Visan luotto rupeaa olemaan tapissa

Pari matsia vielä alkusarjaa jäljellä ja ketju kartoittaa jo tulevaa Ostravan reissua, jossa kohtaamme näillä näkymin Ruotsin. On sitä aiemminkin oltu tiukoissa paikoissa tässä vaiheessa kisoja. Lähimpänä muistot Minkistä 2014 ja Bratislavasta 2011. Ja jokainen muistaa noiden kisojen lopputuloksen.

Välipäivän tulemaa

Ketju valmistautuu tulevaan Tanska peliin lähtemällä huomenna tv torniin ja katselemaan lisää nähtävyyksiä. Paljon on jo nähty ja paljon on vielä nähtävää. Praha on kyllä aivan upea kaupunki. Nähtävää riittää paljon hallin ulkopuolellakin. Ruoka on hyvää ja ”vähän” rasvaista sekä palvelu pelaa vähintäänkin kiitettävästi. Edullista pääsääntöisesti on, mutta joissain paikoissa saattaa hinnat hieman yllättää.

Arvin silmälasit aiheuttavat ongelmia

Paikallisen Albertin kaupasta löytyi Arvin lasit. Juuri sieltä samaisesta juustoaltaasta minne ne olivat päivää aiemmin kadonneet. Lasit olivatkin tallessa noin puolivuorokautta, kunnes saavuimme Itävalta pelin jälkeen kämpille. Seuraavana aamuna herra Mattson oli laittamassa aamutelkkaria tietokoneelta näkyviin ja kommentti oli, että onpas näkö parantunut yön aikana. Samaan aikaan yläkerrassa Arvi harhaili puolisokeana herra Mattsonin lasit päässä eikä löytänyt keittiötä, saati vessaa.

Prahan metro toimii/ei toimi eikä Nallekaan auta Prahan metro on oivallinen keksintö, joka on toiminut varsin kivasti tähän iltaan saakka. Peleihin mennessä on ihmetystä aiheuttanut ketjumme Nalle. Eikö Prahassa ihmiset ole Nallea ennen metrossa nähnyt? Näköjään ei. Mutta ainakin viihdettä on paikalliset saaneet ja lapset ovat olleet innoissaan. Tosin Nalle ei ole ollut niinkään innoissaan ihan kaikista lapsista, jotka vastaan ovat tulleet. Tänään sitten metro teki ensimmäiset todelliset tepposet. Pari pysäkin väliä hävityn Kanada pelin jälkeen kämpille tullessa ja Albertin kaupan velipoika tuli sanomaan selkeällä tsekin kielellä, että ulos ja heti. Odotimme seuraavaa metroa ja taas pari pysäkin väliä ja sama uudelleen.

Jaa somessa!

witosketjun kumppanit