Ketjun Presidentin MM-kisojen avauspuhe

touko 5, 2017 | 2017

"

Nyt kun kisat ovat aivan hetken päästä alkamaisillaan niin on hyvä tehdä tähän ennakkoon heti poikkeus ja tyylistämme poiketen kirjoitan hieman kriittisemmin sekä ehkä jopa asiaakin. Tai ainahan näissä blogeissa on ollut asiaakin, mutta lähinnä olemme kertoneet erinäisiä tarinoita kisaturistin näkökulmasta. Sekin poikkeus on tässä blogissa että tätä ei kirjoiteta Pariisissa vaan Kuopiossa. Se miksi itse en ole nyt paikanpäällä seuraamassa kisoja on yksiselitteinen. Nuorten MM-kisat Helsinki, MM-kisat Pietari ja World Cup reissu Torontoon on kuihduttanut normaalin suomalaisen rekkakuskin lompakkoa sen verran että taloudelliset syyt pakottivat priorisoimaan hieman joten suuntaan vain Kölniin finaali viikonlopuksi katsomaan kun historian kolmas kulta tulee suomeen.

Näin pienen sivujuonnon kautta pääsemme siihen asiaan mistä minun pitikin kirjoittaa. Olen erittäin närkästynyt suomalaiseen mediaan. Ennenkaikkea siihen miten Leijonat tuomitaan häviämään lähes joka peli, ennenkuin edes kisat ovat alkaneet. Joukkue sitä, joukkue tätä, ei pärjää, miksi tuo pelaaja on kisoissa, miksi tuo änäri pelaaja ei lähtenyt mukaan…. On päivänselvää että kirjoittajia ja mielipiteitä riittää, koska puhumme kuitenkin suomalaisen urheilun ehdottomasti kiinnostavimmasta joukkueesta. On todella surullista lukea eri toimittajien analyysejä Leijonista ja joukkueen tulevasta menestyksestä kisoissa. Miksi niitä tarinoita kaikenmaailman iltapäivälehtiin, podcast lähetyksiin ja someen pitää kirjoittaa niin pessimistisesti??? Lähihistoriasta esimerkkinä otetaan nyt Minsk 2014 kisat. Ennen kisoja otsikoitiin ettei tuolla joukkueella pääse mihinkään jne jne… Eräskin lehti kirjoitti isoin otsikoin häpeällisestä farssi joukkueesta. Itse paikan päällä olleena uskoni ei horjunut missään vaiheessa Leijoniin vaikka alkusarjan ekoissa peleissä tuli pataan. Ja mites sitten kävikään. Oman lohkon nelosena nippanappa pudotuspelikierrokselle ja Kanada sekä Tsekki voitot…finaaliin. Onhan se kisaturistille ja jääkiekon suurelle ystävälle aivan tolkuttoman hienoa nähdä tiukkoja pelejä. Hävittyjen pelien jälkeen se seuraava peli missä Leijona karjuu ja pistää kaiken likoon ja voittaa tiukasti.

Sitten arvostellaan pelaaja valintoja. Miksi ihmeessä?!?! Valmentaja kokoaa oman joukkueen ja tuossa(kaan) nipussa ei ole yhtään vapaamatkustajaa. Varmasti joukkue on koottu juuri niin että jokainen pelaaja antaa 100% jokaisessa pelissä. Ymmärrän täysin että kieltäytymisiä on tullut eri nhl pelaajilta. Se etttä onko syyt sitten omia vai se ettei tule päävalmentajan kanssa toimeen niin parempihan se niin on että joukkueessa on yhtenäinen henki samalla tavalla kuin fanikatsomossa. Olen aivan varma että tällä Leijona joukkueella on aivan samanlaiset mahdollisuudet voittaa jotain suurta kuin millä tahansa kanadalla tai ruotsilla.

Toivotan onnea ja mestystä Leijonille kisoihin! Luotto on kova teihin jälleen kerran.

Kisapaikalta blogia on tulossa tämän päivän aikana. Kimmon läppäri on Amsterdamissa ja Jami ei erinäisistä syistä päässyt/osannut kirjoittaa omasta prätkämatkastaan. Mutta kaikki ¬†ovat perille Pariisiin päässeet turvallisesti ja tänä iltana porukka hallille menee kannustamaan Leijonat voittoon!

Witosketjun Presidentti Ile

witosketjun kumppanit