MC Witosketju matkustaa

touko 3, 2018 | 2018

"

MC Witosketju on taas kunnostautunut ja nostattanut suomalaisten motoristien kuin muidenkin turistien suosiota maailmalla. Pientä koostetta matkamme tapahtumista.

Eilen keskiviikkona siis lähdettiin matkaan Kuopiosta ja Savonlinnasta. Tiemme kohtasivat jo niin tutuksi tulleessa Etelä-Savon taannoisessa¬†sopupeli keskuksessa Juvalla. Ajokeli olisi voinut hellitellä hieman paremmin, mutta kolmen asteen plus lämpötila ja välillä rankkakin vesisade ei haitannut matkamme tekoa kohti Naantalin satamaa. Jami oli hommannut maailman matkaajan maineella laivan Naantalista Käpellskäriin. Laivan piti olla Finnfellow. Siis piti olla, mutta eipä ollut ja eikä ollut hytti järjestyskään ihan sitä mitä piti. Laivana toimi Finnclipper ja hytti oli varattu niin että on yksi kahden hengen hytti. No nyt oli sitten kaksi kahden hengen hyttiä. Ehkä parempi niin, ett䬆oli edes¬†jotain mahdollisuuksia saada läpimärät ajovarusteet kuivaksi. Eihän ne kyllä tullut kuivaksi tulleet¬†vaikka miten olisi toivonut. Vessanlampun päälle sai juuri ja juuri ängettyä hanskat kuivamaan. Hiustenkuivaajakin oli unohtunut hytin varustuksesta. Vaikka olemmekin molemmat pitkähiuksia kavereita niin juuri se kuivaaja jäi nyt molemmilta kotiin. Iltaruoka laivalla oli ihan ok varsinkin kun se kuului lipun hintaan. Ei ihan mikään tähti illallinen mutta toimi molempien nälkään. Aamupala olikin sitten jo ihan kuin missäkin hotellissa konsanaan. Jälleen kerran saatiin¬†uusia tuttuja tällä kertaa vanhemmasta parsikunnasta Kalajoelta jotka olivat myös tulossa katsomaan lätkäpelejä.

Aamu valkeni erinäisten sääpalveluiden erittäin ristiriitaisista havainnoista kylmänä mutta sateettomana. Pääsimmekin hyvin matkaan ja ensimmäiset 300 kilometriä kohti Göteborgia meni hyvin. Sitten ruotsin ilmasto näytti sen mitä Leijona tulee näyttämään muille joukkueille turnauksessa. Tuuli, vesi ja jäätävääkin jäätävämpi tiestä nouseva vesiusva painui kypärän sisään kuin Teräväisen kuti ylivoimalla. Muutamalla pysähdyksellä pääsimme kylään nimeltä Mariestad. Siellä tankkaustauko ja huoltoaseman takana oli oivallisen näköinen lounaspaikka. Kutsumme nyt tämän yrittäjän puolesta herra Jyrki Sukulan laittamaan kuppilan kuntoon! Ehkäpä kauheinta kahvia mitä ikinä ollaan suuhumme saatettu ja siihen päälle tilattu toast suoraan menusta toi epätoivoisen naurun kasvoille. Ensinnäkin kahden toastin tekemiseen meni puoli tuntia vaikka asiakkaita kuppilassa oli tasan viisi meidän lisäksi. Tuskin oltaisi niitä edes¬†saatu ellei oltaisi otettu kaikkea sitä lukion¬†ruotsinkielen vitosnumerolla saatua kielitaitoa käyttöön. Konsepti kuppilassa oli erittäin mieleenpainuva. Kiinalaistyyppinen lounasrafla missä oli tarjolla lähes kaikkea mitä mieleen voi tulla.

Kulttuuria matkalla tarjosi Trollhettän ja Saabin automuseo joka sattui oivasti matkamme varrelle. Ihan on käymisen arvoinen paikka jos tykkää ylipäätään autoista ja eteenkään jos joku ymmärtää tuon laadukkaan jo edesmenneen automerkin arvoa. Loppumatka Trollhettanista Göteborgiin meni kovassa tuulessa mutta sateettomassa säässä. Hotelli jonka Jami oli kaikessa touhotuksessa varannut samalla kuin meidän laivaliput täältä Frederikshavniin osoittautui erittäin siistiksi ja mukavaksi. Tai no kaikki siihen asti oli ok kunnes pääsimme lopulta oikeaan hissiin millä pääsimme huoneeseemme. Jos oli viime yönä tilaa kuivailla kamoja ja nukkua omissa vuoteissa niin tänä yönä ei ole sitä ongelmaa. Pienehkö parisänky ja yksi tyyny ja peitto tuottanevat jommallekummalle todennäköisen mustelman johonkin paikkaan. Hotellissa on toki sauna jossa kävimme. Sanotaanko näin että oli siellä nyt hieman lämpimämpi kuin ajaa vesisateessa läpi ruotsin maan.

Huomenna aamulla lähtee sitten laiva aivan hotlan vierestä kohti Tanskaa. Siellä jo majoittajamme Claus odottelee viiden hengen PERHETT√Ñ saapuvaksi paikalle. Voi olla näkemisen arvoinen ilme kaverilla kun ensin MC Witosketju saapuu kuolemalta haisevin kamoin ja sitten illan kähmässä porukkaan lyöttäytyy Haminan kaksikko ja sokerina pohjalla Junde.

witosketjun kumppanit