pirun pitkää blogia prahasta

touko 15, 2015 | 2015

"

huoh…ottakaahan kisajuomat valmiiksi kun luette. muutaman päivän tapahtumat ( ja niitähän riittää ) tässä ja nyt.

Siirtyminen Ostrava – Praha

kuten jo aiemmin mainittua porukkaa lappasi junaan torstaina aamulla. osalla liput ja hotlat valmiina osalla taas ei. junamatkalla ei mitään mullistavaa sattunut. perussettiä että ravintolavaunu oli se parasvaunu. mopopojat päästivät tulemaan kahden pysähdyksen taktiikalla läpi tsekkien. muutama kolari matkalla oli mutta onneksi vääräänsuuntaan. rekkakolarin aiheuttama 17kilometrin ruuhka olisi tiennyt todella kiirettä illan peliin.

Hotellista toiseen ja sitten seuraavaan

ellun poppoo pääsi omaan hotlaansa ilman mitään ongelmia. clemmarin ryhmällä oli tosin pieniä vaikeuksia. pojat varasi netistä hotlan ja löysivät paikan mutta kukaan ei avannut ovea eikä myöskään vastannut puhelimeen. tosin se että jos joku olisi vastannut niin kielimuuri olisi tuonut tod.näk. lisähaastetta. pojat hommasivat toisen hotlan ja paukauttivat sinne taksilla. majoitus löytyi kunnes soi puhelin edellisestä hotellista. kyselivät että missähän porukka luuraa…eivät olleet kuulleet ketään ovella tai puhelimen sointia koska olivat IMUROIMASSA. näin ainakin pojat äkkiä sanakirjasta kääntämällä asian selvittivät. mopoilijat taas löysivät sellaisen niinkutsutun marmorihotellin. joka paikka kiilti marmoria ja hyvä ettei parkkihallin portsari ruennut pesemään pyöriä. veskun porukalla yhden yön lisävaraus ennenaikojaan tuotti myös hieman ongelmia. sekkaannus jossain hotlan järjestelmässä toi porukalle uuden majapaikan. no hyvä niin että kyseinen hotla suostui maksamaan taksin uuteen hotlaan ja sen yhden yön siellä. aina ei nämäkään hommat mene ihan puihin.

Prahan areena, tunnelma ja hieman pelistäkin

ei voi muuta paikallisesta jäähallista sanoa kuin että on upea, iso ja kaikki toimii. ei ole jonoja käytävillä kuin ostravan kappelissa. jokainen sai erätauolla juuri sitä mitä halusi ja jos juoma kesken erän loppui niin myyjät toivat lisää penkeille asti. tulee niin mieleen kanadan kisat. piippuhyllynpaikat oli kaikilla ja kuinka ollakaan lähestulkoon viereisissä katsomoissa. tunnelma tuossa pelissä oli aivan jotain sellaista mitä ei ihan joka fani koe missään ikinä. huutoa,vihellystä,pomppimista ja rumpuja. siinä oli köntsä tulla housuun itse kullakin kun herra jaageri teki häkin. eihän sitä voi kiistää että tsekki oli parempi, mutta toisen erän muutamat raitapaitojen tekemiset/tekemättäjättämiset toivat mieleen niin viime kevään finaalin. iso kiitos Leijonille hienosta taistelusta…upea joukkue ja upeat kisat kaikkiaan. peksin nollaputki enarit ja nuorten pelaajien näytöt siihen että meillä on hienoja pelaajia kasvamassa maailman huipulle jotka jo nyt pystyivät ajoittain pitämään pilkkanaan muiden maiden huippuja.

Pelin jälkeen

totuttuun ketjun tapaan pelin päätyttyä hallin ulkopuolella onnittelimme jokaista ohikulkenutta tsekkifania kädestä pitäen ja toivotimme heille onnea jatkoon. kun noin neljä kertaa enemmän ihmisiä käteltyämme kuin ”sale” linnanjuhlissa päätimme siirtyä metroon ja jokainen kohti omaa majapaikkaa…paitsi henkka ja junde. hallin vieressä ollut pupi kutsui heidät syleilyynsä. kun pojat sitten hieman puolen yön jälkeen päättivät lähteä hotlalle metrot eivät enää kulkeneet ja taksikin olisi maksanut useita satoja paikallisia kökkeleitä ratikan viehätys vei voiton. muutama suomalainen opasti että 54 ratikka on sama 52. EI OLE. ei mennyt kuin strömssöössä. jossain kaukana tuntemattomassa hyppäsi pojat kyydistä pois ja kaivoivat taskusta repaileisen OSTRAVAN kartan. näköjään silläkin suomalainen pärjää prahassa koska hieman aikaa joen molempia puolin kulkien pääsivät turvallisesti perille jo ennen kahta yöllä.

Uusi aamu ja jälleen hotlan vaihto

kuten jo niin tutuksi tullut pakkaaminen ja purkaminen alkoi aamulla. emporio apartments on tämän porukan viimeinen majoituspaikka näissäkisoissa…onneksi. kolme hotellin vaihtoa kolmeen päivään rassaa ja varsinkin kun kaikki ei ole mennyt ihan niinkun pitää. kaupunkikierrosta omaan tahtiin suoritettiin tänään. jalkaisin pääasiassa. upea kaupunki tämä praha. voi pojat sentään. upeita rakennuksia, linnoja, kahviloita, kuppiloita, kippoloita ja vaikka mitä. iltapäivällä muutamilla oli taskussaan vielä välierälippuja. trokarihinnat olivat naurettavan pieniä joten kukaan ei heille myynyt. tsekkiystävämme wili osti muutaman piletin pois ja kuten ruotsalaisista poiketen möimme liput heille kaveri hintaan. samoin olemme toimineet jo niin useat vuodet ja tulemme jatkossa toimimaankin. tänä vuonna tuli meille takkiin mutta niin on heillekkin joskus tullut joten ajan saatossa olemme suht sujut.

Kotiinlähtöä

Jouni lähti jo aamulla takaisin kotiin…sai vaihdettua lentoja. Mopopojat suuntaavaat aamulla kohti saksaa ja illalla travemundesta laivalla helsinkiin mihin toivonmukaan laiva rantautuu maanantai aamuna…ikinähän ei noista sukellusveneistä tiedä. loppuporukka jää tänne prahaan katsomaan kisat loppuun ja tutustumaan kaupunkiin lähemmin. pätkä ja arvi saapuivat paikalle tänä aamuna näkemättä yhtään suomen peliä paikan päällä. no kaksikko viettää mukavan kaupunkiviikonlopun poissa kotoa rentoutuen.

Jaa somessa!

witosketjun kumppanit