Välipäivän kautta kohti Sveitsi peliä

touko 17, 2018 | 2018

"

Viimeinen välipäivä ennen tosi pelejä alkoi kuten mikä tahansa aamu, kahvilla tai muulla piristävällä juomalla. Aamulenkki suoritettiin kuten lähes joka aamu. Joskus vaan tuntuu siltä, että aamukävely tuottaa enemmän hikeä kuin muulloin…se siis vain tuntuu sille.

Ensimmäisenä aamulla porukka jolla ei ollut jo majoitusta köpiksestä varaili niitä. Tai siis vastuuton matkayhtiö¬†ILE TOURS varaili. Onnistuneesti… Kun hotla oli jo varattu huomasimme pieniä lisäpalveluita mitä hotellimme tarjoaa ilmaiseksi. Keilahallin käyttö kuuluu huoneen hintaan ja tottakai hotlasta löytyy kylpyläkin. Pelilippujen ostaminen kävi kuin elokuvissa. Saatiin tutut paikat mistä olemme jo useamman pelin katsoneet. Myös Pippe + muu rytmiryhmä istuu meidän takana, joten kaikki paikalla olevat ketjun jäsenet ovat siis yhdessä kannustamassa Leijonia.

MC Witosketjun pojat lähtivät suurin suunnitelmin kohti Romon saarta. Paikan kirjoitusasu on hieman toinen, mutta edelleenkään paikallinen kieli ei taivu suussa saati sitten kirjoittaessa. Ilma oli mitä mahtavin ajelulle. Tosin tuuli länsilounaasta (?) 20m/s ei oikein soveltunut valitulle reitille. Tuuli oli ajoittain niin voimakasta, että ajaessa pystyi nojaamaan tuulta vasten. No eipähän haissut hengitys kypärän sisässä. Muutaman liikenneympyrä selkkauksen jälkeen osuimme saarelle vievälle tielle. Tie kulki läpi Kallaveden kokkosein lammikon jota paikalliset kutsuu nimellä Pohjanmeri. Saaren etelä kärjessä oli tai siis lienee on vieläkin paikka nimeltä Havneby. Vaaterekkejä väistellen ympäri kylää ajellen löysimme suhteellisen maukkaan lounaspaikan josta sai sämpylää ja pannukakkuja erilaisilla täytteillä. Vaaterekkejä piti oikeasti väistellä! Tuuli oli tarrannut paikallisen laukkukauppiaan rekin joka tuli vastaan meitä keskellä tietä kaupan omistajan juostessa perässä. Taustapeilistä katsottiin että rekki kaatui kadulle ja kauppias itse¬†kaatui miltei¬†satama altaaseen.

Seuraavaksi suuntimaksi otettiin Saksa. Suderlugum toimi navigaatio pisteenä. Jälleen kerran pyörittiin liikenneympyröissä kuin jenkit oman maalin edustalla. Harhailimme ja löysimme kuin löysimmekin paikan. Seitsemän kilometriä ajettiin kyseisen valtion puolella. Totesimme tieverkon olevan välttävässä kunnossa joten horisontista valitsimme tutun tuulimyllyn. Tässä vaiheessa reissua osaamme jo erottaa meidän lähistöllä siipiään pyörittävän häkkyrän. Tai niin luulimme. Tuttua tuulimyllyä kohti suunnistaessa¬†suonenveto keskeytti matkamme eräälle huoltoasemalle. Aivan kaamea kipu ja mopot parkkiin hetkeksi. Huoltoasemalta löytyi kerrankin hyvää ja kylmää ei alkoholipitoista juomista. Ollaan muuten maisteltu vaikka minkälaista E-merkein varustettua juomaa. Tässä tuotteessa ei ollut kuin yksi E merkintä. Nimeä emme kerro koska kyseisellä valmistajalla ei (vielä) ole kannassamme sponssi sopimusta. Mutta ehkäpä kohta on.

Tanskan paikalliselle destialle tiedoksi tai pyynnöksi. Voisitteko käydä nostamassa tienviittoja edes 50cm ylöspäin? Ymmärretään kyllä ettei täällä sada lunta jonka vuoksi ne olisi ylempänä, mutta tuo heinä kasvaa täällä sillä vauhdilla että suurin osa tienviitoista on keskellä heinikkoa. 470 kilometriä ja seitsemän tuntia myöhemmin olimme saapuneet vihdoin takasin¬†lähtöpaikkaan. Tankkaaminen tässä maassa ei ole se helpoin juttu. Tai siis perusidea on sama kuin suomessa, mutta ainakaan OP:n kortti ei käy kuin joka kolmannella huoltoasemalla. Kortin toimimattomuus ei tiettävästi johdu siitä etteikö tilillä ole rahaa. Tosin outo soitto toissa päivänä pankista kertoi että tili on ylitetty. Toivottavasti he nyt osaavat siellä pankissa avata uuden tilin, että rahat mahtuisi sinne. Tässä pitää kuitenkin rueta illan kähmässä varailemaan¬†välierä lippuja.

Tänään peliin valmistautuminen menee lähinnä siivoillessa paikkoja ja pakkaillessa mopon laukkuja.¬†Lippukin on nostettu salkoon viimeistä kertaa täällä Herningissä vaan ei viimeistä kertaa tässä turnauksessa.¬†Otamme tuon lipputangon mukaan Köpikseen¬†huoneemme parvekkeelle. Junde etsii kuumeisesti moottorisahaa jotta saamme sen hieman kätevämmäksi kuljettaa.¬†Lähikaupan tädille tiedoksi, että tuomme tänään tyhjät putelit…niitä on kertynyt tässä parin viikon aikana huomattava määrä.¬†No tottakai sitä muutamat voidaan voitolle ottaa mutta siihen se sitten jää. Junde matkustaa mukavasti junalla Billundista Köpikseen kantaen kaikki loput jääkaapin nestemäisestä sisällöstä iippo¬†kassissaan sekä sen lipputangon…mahdollisesti.

Tsemppiä Leijonat illan koitokseen! Me olemme valmiina ja tiedämme että niin myös tekin olette!

Jaa somessa!

witosketjun kumppanit