mc witosketjun päivän ajelut + sauna

touko 5, 2016 | 2015

"

mc poikien aamu alkoi jo ennen aikojaan…5.25 huuto kuului takapihalta…jollain sankareilla oli turska noussut niin sanotusti kuuppaan… siinä sitten odoteltiin että kello lyö seitsemän että pääsee aamupalalle. aamupalan jälkeen keräsimme turhan painon pyöristä pois. tyhjät laukut ym. tavara pois koteloista ja kohti vuoristoteitä.
reitti suunnitelma oli ostrava-ostravice-turzovka-cadca-stara bystrica-lutise-terchova-zazriva-oravska lesna-zakamenne-novot-glinka-zwardon-cierne-trinec-frydek mistek-ostrava. suhteellisen hyvin tässä suunnitelmassa pysyttiin vaikkakin navigaattori pimeni kuin junden pää…puhelimesta loppui kans akku jossa oli kartta…sitten mentiin antiikin kreikan ajoilta tutulla tyylillä.
olihan vaan hienoja kyliä ja sellaisia tie osuuksia jossa ei taas vähään aikaan ole käynyt sen enempää myyntimies mynttinen kuin paikallinen asfaltti osastokaan. välillä ajettiin 7kilsaa 14 pinnan alamäkeä mutkitellen ja kohta saman verran ylöspäin ja vielä enemmän mutkitellen. muutamaa harha-ajoa lukuunottamatta takaisin hotlalle päästiin hyvin ja ennenkaikkea ehjin nahoin. puolan ja slovakian välille pojat näköjään rakentaa pikkusen isompaa moottoritietä…savon ylpeys uudet kallansillat jää selkeästi sijalle 229. polttoaineen hinta tuolla reitillä oli suhteessa kulutukseen…jo lähestulkoon 1,42 ekee per litra…
hotlalle saavuttuamme tutustuimme paikalliseen italialaiseen ravintolaan jossa pasta carbonaara on parempaa ja edullisempaa kuin meillä pohjolassa…mukaamme lyöttäityi eläintarhassakin käyneet junde ja teukka. ruokailun jälkeen katseet kohdistuivat hotlellin mainostamaa suomalaista saunaa. sauna sinäänsä löytyi mutta ”pieniä” kulttuurieroja on havaittavissa. intiaanipäällikkö otti meidät vastaan jakaen hämmennystä herättäen lakanat ja pyyhkeet…jami suurin piirtein vanhasta muistista tässä maassa käyneenä tiesi mitä niillä pitää tehdä. jundelle,teukalle ja ilelle tämä oli jotain avain uutta. teukan löytämä roskakori konfrenssihuoneesta sai uutta käyttöä kuten myös intiiaanipäällikön metrinen veitsi…mutta ei siitä sen enempää. nyt tässä alakerran baarissa blogia kirjoittaessa ja peliä slovakia vs.slovenia peliä katsellessemme olemme huomanneet paikallisessa kiekko tv:ssä muutaman pienen eron verrattuna tami tammiseen…√ÑIJILL√Ñ ON PUVUT päällä eikä lastenhuoneen verhoja sen enempää kuin keksejäkään kaulassa.

Jaa somessa!

witosketjun kumppanit