Pelaamattomien kisojen avauspuhe

touko 8, 2020 | 2020

"

Hei vaan kaikille miljoonille lukijoille!

Kyllä se on totta, että ketjun vanhat ja uudet sivut ovat ylittäneet miljoonan kävijän rajan! Aika mahtavaa huomata, että jengi jaksaa seurailla kisoja fanien näkökulmasta. Iso kiitos siitä kaikille!

Mutta, sitten asiaan. Ei tarvinnut tänä vuonna pakata laukkuja Leijona paidoilla. Harmillista se on, mutta minkäs teet kun yleinen hätätila vallitsee koko maailmassa. Nyt tosin on aikaa fiilistellä niitä hetkiä mitä ollaan koettu vuosien varrella kisoissa. Ainakin itselläni viime kevään finaali on vielä katsomatta uudelleen. Sitä kultaa tosin osasi odottaa, mutta siitä huolimatta se tuli yllätyksenä. Niin mahtavia ja kerrassaan ylivoimaisia suorituksia joukkue esitti Bratislavassa.

Ei tiennyt itse Pete Poskipartakaan syksyllä kun esiintyi Kuopiossa, että kisat peruuntuisivat. Erittäin mieleenpainuvan keikan kaveri heitti ja keikan päätyttyä löimme vetoa hänen kirjoittamastaan kirjasta. Keikan lopussa jokainen sai kirjoittaa kysymyksen paperille ja sitten hän vastaili satunnaisesti niihin kysymyksiin, lukematta kysymystä. Joku muukin kiekkoihminen oli yleisön joukossa, koska meillä oli sama kysymys, voittaako Leijonat kultaa Sveitsissä? Peten vastaus oli ettei niin käy, mutta pronssikin on voitettu mitalli. Tästä otin kopin ja keikan jälkeen Peten jutuille vetoa vetämään. Petellä oli siis pronssi sijoitus ja minulla kaikki muut mahdolliset. Pikkasen hän empi kun sanoin, että sinullahan ei voi olla muuta kuin yksi sijoitus lapulla, koska olet mentalisti. No nyt pitää sitten ottaa yhteyttä Peteen ja katsoa uusimmeko vedon.

Eilen tuli kuluneeksi 25 vuotta Globenin ihmeestä. Jokaisella on varmasti muistikuvia siitä päivästä. Joko kirkkaita tai sitten vähemmän kirkkaita. Yksi asia on kuitenkin varma, jonnet ei muista! =) Tähän liittyen yksi tarina.

Muutaman kerran olen tuomariharrastuksen tuomana etuna päässyt olemaan kentällä kun tuon -95 joukkueen pelaaja ollut valmentamassa junnujoukkuetta. Niemis Veikon tarinaa en kerro, se jääköön vielä pienen piirin tietoon mitä siinä ottelussa tapahtui. Joitain vuosia sitten Kuopioon saapui pelaamaan etelä suomalainen junnuporukka. Tuomariparinani oli nuori, 9o-luvun puolenvälin aikaan syntynyt kaveri. Ennen ottelua katsoin kun vierasjoukkue oli lämmittelemässä jäällä, että on tutun näköinen kaveri valmentamassa. No peli lähti käyntiin ja muutamia keskusteluja vierasjoukkueen valmentajan kanssa käytiin. Poikkeuksellisen hyväkäytöksinen valmentaja mietitytti koko pelin ajan, mistä hitosta mä tiedän ton äijän. Ottelun loputtua siinä vielä jutusteltiin niitä näitä valmentajan kanssa. Olin jo erätauoilla sanonut tuomariparilleni, että muistaako tai tietääkö hän kuka tuo valmentaja on? Ei tullut vastausta. Ottelun jälkeen kun ottelupöytäkirja tuotiin allekirjoitettavaksi näin listassa valmentajan nimen – Juha Ylönen! Kaverini kysyi hämillään, että kukas se on? Katsoin yhtä hämillään kaveria takaisin kysyen, etkö todellakaan tiedä? Ei ne kaikki tiedä, eikä muista johtuen iästä tai dementiasta. Jakakaamme me siis muistoja nuoremmille ja niille muistamattomille/tietämättömille.

Tätä muistohommaa vuosien varrelta on tulossa lisää niin tänne blogiin kuin Facebook sivuillemme. Ensimmäiset julkaisemammet videot ovat saaneet hyvän vastaanoton ja niitä tulee koko näiden kisojen ajan lisää.¬† Luvassa muunmuassa power point esitys kisaoluiden hintakehityksestä vuosina 2008-2019. Kyseinen tutkielma ei ole saanut valtion apurahoja lukuisista yrityksistä huolimatta. Luvassa lisäksi ennenjulkaisematonta video/kuvamateriaalia siitä kun Jamilla oli vielä hiukset. Tätä kaikkea ja paljon muuta luvassa seuraavan reilun kahden viikon aikana, pysykää siis kanavalla!

Hyvää kevättä ja pysykää terveinä!

-Witosketjun Presidentti Ile-

Jaa somessa!

witosketjun kumppanit