Presidentin avauspuhe 2024

touko 7, 2024 | Tsekki 2024

"

Miksi kotikisoja ei voi olla joka vuosi? No siksi, että päästään maailmalle katsomaan kisoja! Onhan tämä vaan aivan surrealistista lähteä pitkästä aikaa muualle kuin Tampereelle katsomaan Leijonien edesottamuksia. Niin siis todellakin aikaa on kulunut jo peräti viisi vuotta, kun viimeksi oikeasti reissussa oltiin. Kaikkihan muistaa miten silloin Partyslavassa kävi. Ei kait vähempää voida tänä keväänä toivoa Prahassa. Vuoden 2015 kisat Tsekeissä jätti jälkeensä Ostravan KFC:n aiheuttaman vatsapöhön. Oluella ei ollut pöhötykseen vaikutusta. Tuolloin Praha jäi vain muutaman päivän mittaiseksi päiväuneksi, kun Jagerin Jakke laitto kotimatkan alkamaan ennen aikojaan. Nyt siitä ei ole pelkoa, vaikka Tsekit olivatkin varsin luotettavan lähteemme mukaan houkutelleet Jakkea pelaamaan edes sen yhden pelin.

Moottoripyörä vaihtuu autoon, jolla matkaamme tänä vuonna kisapaikalle. Ei se ikä sitä tee ettemmekö jaksaisi prätkilläkin matkaa taittaa, mutta tällä kertaa matkustajia on useampi ja kaksipäällä ajaminen läpi haikaroiden maiden ei oikein houkuta. Tosin suurin osa jengistämme tulee lentäen perille. Ei edes itse vaasalaiset kestä sitä ajatusta, että matkustaisimme koko remmin kanssa bussilla Prahaan. Tällä kertaa pikkubussin kuljettajan roolia hoitaa Jami, navigaattorina allekirjoittanut ja Arvi hoitaa musa/juomapuolen. Myös pari hangaroundia lähtee rattaille matkaan. Matkareittimme on hieman auki ja siksi matkamme alkaakin jo tiistaina ja saavumme perille Prahaan lauantaiksi. Aivan oikein vasta lauantaina, Tšekki peli on tarkoitus katsoa muualla kuin hallissa. Hieman säikäytti lipun korkea hinta, joka nyt kuitenkin oli varsin maltillinen kotikisoihin, mutta säästetään ja samalla rahalla katsotaankin loput alkusarjan pelit. Ja kyllä vain olemme sitten paikalla siihen viimeiseen vihellykseen mikä Leijonien pelissä eteen tulee. Ja sehän on parin viikon päästä pelattava sunnuntain iltapeli.

Jalosen joukkue on taas tuttuun tyyliin kasattu voittava jengi. Ja niin on muuten pitkästä aikaa ketjummekin. Olemme isolla porukalla mukana. Tosin vaihtuvuutta ja kannustusrytmiä pitää hieman vaihtaa kesken kisojen, mikä on normaalia tässä kannattajien lajissa.

Ensimmäinen lippuselkkauskin on saatu jo suoritettua, vaikka kisojen alkuun on vielä tovi. Turska oli tuossa taannoin mökillään ja tilaili sitten lumimyrskyn keskellä norjan vuonoilla hieman pilettejä. Jos joku tarvii niin Turskalta voi kysellä useampaankin suomen peliin lippuja. Ja on muuten sitten vierekkäisiä paikkoja!

Seurailkaa blogia matkanvarrelta ja faceen laitellaan kans jotain hauskaa!

Täten julistan ketjumme osalta kisat avatuiksi!

-Presidentti Ile-

Jaa somessa!

witosketjun kumppanit