Välipäivää päivää

loka 24, 2018 | Kisojen ulkopuolella

"

Hyvää päivää välipäivää! Eihän meille mitään hommia tälle päivää tullut. Aamulla piti jonkun Luiz nimisen kaverin tuoda meille petarit ja lisää välttämättömyys tarvikkeita. Siis aamulla piti tulla. Noh mehän täällä kiltisti päivystettiin ja katseltiin pätkivällä nettiyhteydellä Kummelia siihen asti kunnes sähköt meni poikki. Kyselimme Crisiltä asiasta ja hän kyllä kertoi että sähkölasku oli maksettu. Sitten tuli ohjeet että pitää mennä käytävään ja hissin vieressä on kaappi missä erilaisia nippeleitä ja nappeleita mitä pitää painaa oikeassa järjestyksessä. Lähinnä toiminta muistutti Speden Peleistä tuttua nopeustestiä. Kiintiöturkulainen oli tässä lajissa vahvoilla ja hän onnistui tehtävässä kiitettävästi koska saimme sähköt takaisin. ¬†Puolenpäivän aikaan kyselimme että missä se Luiz mahtaa viipyä. ¬†Meni hetki ja tuli vastaus että kymmenen minuuttia niin Luiz saapuu paikalle. Ei varmaan ihan älyttömästi yllätä kun sanon että meni puolitoista tuntia. En tiedä minkälainen Rolexi pitää ranteeseen ostaa että pääsee tähän paikalliseen ajantajuun kiinni. Viimein Luiz kiikutti meille sitten ne petarit. Jälleen kerran tähän voisi perään laittaa jonkun hymiön itkevän, nauravan tai vaikka sen käsi naaman eteen. Petarit olivat vajaan sentin paksuisia lakanan riekaleita. No kait se on tyhjää parempi. Ei ainakaan pikaisesti kokeiltuna tuntunut selkärangassa merkittävää eroa. Kokeilemme nyt ensi yön noilla pärjätä ja katsotaan sitten mitä tehdään. Vaihdoimme minulle Anden parisängystä jousiperseeseen mallin patjan oman betonimallin patjaan sijaan. En tiedä miten rekkakuskin selkä tuohon patjaan suhtautuu. Kipu aamulla ja päivällä oli jo sitä luokkaa kun kävelylle lähdettiin että toisesta jalasta alkaa tunto mennä.

Kävelimme iltapäivästä Paradise Walk kauppakeskukselle verrytelläksemme kipeitä paikkoja. Ostoslistaan laitoimme uudet tyynyt ja siivousvälineitä. Viikko kun täällä on kohta oltu niin hiekkaa ja pölyä alkaa kertyä lattioille ja nurkkiin. Ostokset itsessään eivät olleet kalliit mutta ottaa päähän suunnattomasti ostaa perustarvikkeet mitkä pitäisi olla kunnossa. Ainakin suomessa tällaiset asiat on kunnossa matkustit sitten ihan minne vain. Ja niin on monessa muussakin maassa ollut missä olen matkustanut. Täällä asioiden hoitaminen paikallisilta yhteyshenkilöiltä kestää aivan tolkuttoman kauan. Valko-Venäjän touhu on ihan paperia verrattuna mitä se täällä on. Jos siellä ei ihan kaikki onnistunut niin kuin piti niin täällä ne ei onnistu sinne päinkään.

Nyt kun oli aikaa enemmän niin kierrettiin tuo valtavan kokoinen kauppakeskus läpikotaisin. Sieltähän löytyi muun muassa kaikkien tarvitsema kampakauppa. Tosin piakkoin osalla tässä porukassa alkaa olla enemmän tarvetta viidennessä kerroksessa sijaitsevaan peruukkikauppaan. Kun kyse on kauppakeskuksesta kiinassa niin sieltähän löytyi pikaisesti laskettuna neljä erilaista Adidas kauppaa. Yksi näistä möi aikuisille vaatteita, toinen lapsille, kolmas oli koripalloilijoille ja neljäs oli nimeltään Adidas Neon jossa oli erittäin räikeän värisiä vaatteita. Kaikki sijaitsivat eri kerroksissa. Toisiksi ylimmässä kerroksessa vastaan tuli jääkiekkokaukalo ja elokuvateatteri. Ihmettelimme suuresti ettei Cris ollut meille mitään tuosta jääkiekkopyhätöstä maininnut. Tosin enemmän siellä näytti olevan taitoluistelijoita harjoittelemassa mutta kyllä siellä oli kaukalonlaidoista päätellen lätkitty kiekkoakin. Anden ranteessa olleeseen laitteeseen kertyi rapiat 11kilometriä. Voin kertoa etten ole koskaan elämässäni viettänyt noin paljoa aikaa kauppakeskuksessa. Ja olen varma että en tule näin toisten enää tekemäänkään.

Kämpille tullessa pidimme siivoustalkoot ja sisutimme kämppää uuteen uskoon. Nyt jos vaikka Huvila&Huussi ohjelma haluaa tulla tänne tekemään ohjelmaa niin tervetuloa. Olemme tässä pähkäilleet viikon verran että sopiiko valkomusta vai punamusta varustekassi paremmin tilanjakajaksi käytävään missä muutenkin on jo ahdasta liikkua.

Olemme yrittäneet saada ongittua Crisiltä tietoa huomisesta mutta eihän sieltä ole mitään selkeää vastausta tullut. Kouluissa olisi kuulemma paljon kiinnostuneita kokeilemaan lätkää. Tosin siinä vaiheessa jos joku kiinnostuu lajista niin paljon että haluaa liittyä joukkueeseen niin saattaa jäädä haaveeksi. On puhuttu että suomessa tämä laji maksaa niin kyllä täälläkin hinta on kohdillaan. Kuukausimaksut pyörivät 3000€ molemmin puolin. Parhaillaan ihan pikkujunnujen vanhempien lompakko kevenee yli 3500€ kuukaudessa. Jos tässä ei nyt huomiselle mitään tule niin lähdemme metroilemaan kohti Tianmenin aukiota. Säätila tosin voi olla huono mutta niin sen piti ennusteiden mukaan olla tänäänkin. Aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämmintä riitti. Paikallinen Pekka Poutakin näyttää olevan aivan pihalla sääennusteidensa kanssa.

Jaa somessa!

witosketjun kumppanit