Välipäivän eläinongelmat

touko 14, 2024 | Tsekki 2024

"

Missä Jami siellä pulu tai toisinpäin. Matkayö Puolan Lomzassa poiki ennennäkemättömän ongelman. Yöllä Jamin ikkunassa haahuili pulu, joka ei oikein jättänyt yöllä rauhaan. Sama pulu kummitteli Zakopanessa, mutta hieman parempi hotellin ilmanvaihto esti pulua tunkeutumasta sisälle asti. Obstrivinin kartanossa pelin ajaksi jätetty kattoikkuna poiki pienehkön linnunkarva episodin kämpässä, kun tuo samainen pulu oli tekemässä pesää meidän kämppään. Ja eikä siinä vielä kaikki vaan edelleen samainen pulu jatkoi uurastustaan ja tuli ilmoittamaan itsestään vain muutama minuutti Zlicinin kämpälle saapumisemme jälkeen. Zlicinin kämppä tarjoaa myös muita eläimiä. Kaksi kissaa Keijo ja Antero ovat soluttautuneet erittäin häiritsevästi meidän reviirillemme. Kaverit vartioivat jatkuvasti tekemisiämme ja jos terden ovi jää raolleen niin Nallepuvun naamalla on hyvinkin nopeasti kaksi kaveria. Nyt he ovat myös löytäneet reitin kiivetä kaiteita pitkin yläkerran terassille. Pulua ei ole enää tänä iltana näkynyt vaan Jamin havaintojen mukaan käpynaakka tekee pesää pihamme kuuseen. Luontoradiota pyydetään apuun pikapuoliin, ettei meillä tule enempää virhehavaintoja.

Kämppien ilmanvaihto toimii/ei toimi

Zlicinin kämppien ilmanvaihto on luokkaa ikkunat auki, jos ne saa. Yläkerran kämpässä on tosin ”mörkö” eli iso ilmastointilaite. Ilmanvaihtoputkelle ei tosin ole putkea ulos, mutta saamme lainaan piikkaus koneen viereiseltä purkutontilta huomenissa. Junden kämpässä tosin ei ole kuumuus/ilmanvaihto ongelmia. Pari metriä maan alla oleva bunkkeri tarjoaa viileähkön ilmapiirin. Huppari päällä pitää tepastella ja lämmikkeeksi on nautittava jalluteetä sopivin väliajoin.

Kulttuuria ja 13000 askelta

Välipäivän ohjelmassa oli ensin jokiristeily, mutta huhut kertoivat vaasalaisten vallanneen risteilyt, joten päätimme siirtyä munkkiluostarin olutpanimoon. Aika makee mesta ja aivan tolkuttoman hyvä olutsipulikeitto! Luostarin kirkossa käynti lounaan päälle ja sitten kohti eiffel tornia. Kyllä vaan pienoismallin eiffel torni löytyy Petrin Hilliltä. Tornille saavuttuamme tilasimme hissin alakertaan, mutta nappi, joka oli tornin alakerran seinässä, kutsui paikalle vain ja ainoastaan baarin henkilökunnan. No ei siinä muu auttanut kuin tilata janojuomat ja sen jälkeen ei enää torniin kiivettykään. Jos siellä käydä haluaa niin rappusia pitkin on kavuttava. Petrin Hilliä alas suuntasimme funikulaari vehkeellä. Veikeä vekotin kerrassaan. Siitä matka jatkui joen vartta pitkin tepastellen ja joen liikennettä sekä ruoppaustyömaita ihmetellen. Helteinen sää pakotti tekemään pikku stopin Aperoll Spritziä myyvään ravitsemusliikkeeseen. Virkistävät drinksut ja irkkupubin kautta metrolla takaisin Zliciniin ja Metropolen kauppakeskukseen. Metropolen kauppakeskus tarjoaa lähes kaikkea mitä kasvava Leijona kannattaja tarvitsee. Tosin keskuksen keilahalli on ollut suljettuna jo joulukuusta saakka, joten ketju tarvitsisi tänne pikaisesti asiantuntevan henkilön, joka korjaisi hallin vian, jotta saisimme järjestettyä vuotuisen Witosketjun keilaturnauksen.

Kadonneet tavarat kiusaavat ketjulaisia

Arvin lukulasit ovat kadonneet mystisesti. Tai mystiikka on loppujaan hyvinkin kaukana vaan valistuneimmat arvaukset osuvat Metropolen Albertin myymälän juustoaltaalle. Sitä vaan voi arvailla miten voi olla mahdollista ottaa lasit silmille, lukea juustopaketin etikettiä (mistä ei kuitenkaan mitään ymmärrä) laittaa lasit juustoaltaaseen ja itse juuston päätyessä ostoskoriin. No ainakin seuraavalle heikkonäköiselle on tarjolla iloinen yllätys sillä tiskillä.

Hangaroudit ja ananaslonkerot

Kuten aiemmin mainitsimme Ainazin A-marketin valikoimasta poimimme tilaustuotteen ananaslonkero laatikon. Tuota laatikkoa on varjeltu kuin suomen maalia konsanaan ja nyt vihdoin ja viimein luovutus oikealle omistajalle on erittäin lähellä toteutumistaan. Kellon ollessa tiistai iltana 22.30 tilaaja ilmoitti lähtevänsä metrolla suhauttamaan kohti majapaikkaamme. Saa nähdä kerkeääkö vielä takaisin omille kämpille vai jäädänkö ihmettelemään laatikon sisältöä yhdessä tänne.

Pätkä poistuu ja paikalliset kiittää

Pätkä lähti aamulla kohti Helsinkiä ja sitä tehden kohti Keski-Suomea. Tosin kukaan ei muistanut kertoa Pätkälle, että koti sijaitsee Prahasta katsottuna noin suunnilleen koillisessa. Nyt Pätkä pyörii matkatavarat hukassa Pariisin kentällä. Tsemppiä Pätkälle ja toiveena on että, mies vaan saataisiin ajoissa maikkarin studioon.

Korjaus Itä-Savon lehtijuttuun

14.5. julkaistussa Itä-Savo lehdessä on juttu ketjumme kokeneimmasta eräkävijästä Jamista. Jutussa on pienehkö virhe, jossa kerrotaan, että kuljettajia olisi reissulla kolme, mutta todellisuudessa kuljettajia on kaksi + Sakari.

Jaa somessa!

witosketjun kumppanit