Yleisöttömien kisojen avauspuhe

touko 22, 2021 | 2021

"

Hei kaikille ystäville, tutuille, ja muille kiekkofaneille!

Heti tähän alkuun onnitellaan Rauman Lukkoa Suomen mestaruudesta! Kauan se vei tuo mestaruuden uusiminen raumalaisilla, lähes yhtä kauan kuin Leijonien voitto Iso-Britaniasta. Lukon ensimmäinen mestaruus näki päivänvalon vuonna -63, Leijonat taasen oli yrittänyt voittaa brittejä vuosina -51 ja -62 huonolla menestyksellä. Sitten tuona kultaisena keväänä 2019 Lejonat vihdoin onnistui voittamaan britit ja myös sen kaikista kirkkaimman. Ja näin ollen olemme edelleen viime vuoden selkkauksen johdosta puolustavia maailmanmestareita!!!

Tänä vuonna kisat pelataan, mutta mehän emme siellä ole. Eikä moni muukaan ole paikanpäällä. Jami yritti päästä rajojen yli moottoripyörällä paikanpäälle huonolla menestyksellä. Mutta ehkä jo ensi vuonna sitten saamme nauttia kotikisojen huumaa paikanpäällä. Tosin kotikisat on aina tapahtuma jossa emme ole kovinkaan viihtyneet… syitä on monia aina lipunhinnoista olut tuopion hintaan. Tosin ensi keväänä on tarkoitus olla mukana sangen isolla porukalla. PAKKO olla…rupeaa jo tämä maailmalla vallitseva tilanne vitn. Nyt kuitenkin änäripeleissä on yleisöä paikalla mikä tekee pelien katsomisestakin aivan erituntuista. Muistaako kukaan edes miltä tuntuu olla täydessä jäähallissa, hurrata sille omalle suosikkijoukkueelle ja halata sitä täysin tuntematonta vieruskaveria kun ratkaisumaali tulee?!? Itseni ainakin pitää hieman tuota tunnetta hakemalla hakea… Kaikesta huolimatta Facebook tuo nuita tunteita ja muistoja pintaan joka kevät. Tällä päivämäärällä ollaan tultu kotiin Tanskasta, Saksasta ja eittämättä se hienoin muisto kaiken karmeuden keskeltä on kun Iiro Pakarinen latasi kiekon ohi Ben Scrivenssin ja löi Leijonat mitalipeleihin vuonna 2014 Minskissä. Tänään oltaisiin myös lähdetty Riikaan, mutta eipä lähdetty…Lahti oli eteläisin paikka minne savon sydämmestä pääsi tulemaan ja kirjoittamaan tätä blogia.

Moneen kertaan on sanottu, että nuo kisoissa tutuksi tulleet ihmiset ovat aivan mahtavia. Tällä reissulla se todellakin oli sitä. Budjettimatka, budjettihotla ja huone ilman baarikaappia. Kiitos Lahden lehmien niin huoneeseen hilattiin eilis iltana jääkaappi!! =) Pientä seikkailua oli eilen tuon laitteen kanssa, mutta niin vaan saa aamupalan, suomalaisen sellaisen viileänä huulille heti kun silmä aukesi. 04:33 oli kello kun kroppani kertoi sen, että vahvistusta vallitsevaan tilaan tarvitaan ja jääkaappia tarvitaan…ennenkaikkea sen sisältöä. Tänään se sitten Leijonien osalta alkaa matka mestaruuteen vol.4! Onko tuo neljäs mestaruus yhtä iso yllätys kuin eilinen Latvian voitto Kanadasta…tuskin, mutta odotettavissa on jännät kisat…kotikatsomoissa, mutta kuitenkin on edes kisat mitä seurata…

Näihin kauniisiin sanoihin päätän perinteeksi muodostuneen kisojen avausblogin täältä Lahdesta tällä kertaa. Pysytään terveinä ja kannustetaan Leijonat mestaruuteen! Usko on taas kova tuohon joukkueeseen!

-Witosketjun presidentti Ile-

Jaa somessa!

witosketjun kumppanit